Pe şaua din spate
Pentru plimbări nesfârşite! Prin lume, prin gânduri şi prin amintiri.

Despre mine

  Numele meu este Gabriela şi cel mai bine mă simt #pesauadinspate. În urmă cu cinci ani, nici nu aş fi bănuit asta. Însă, doar câteva luni mai târziu aflam ce forme frumoase poate îmbrăca lumea de acolo de sus, de #pesauadinspate a unei motociclete. Sportivă, chiar! Hm, cine ar fi crezut?! Eu, femeia care până atunci nu avea nici cea mai mică tresărire la zumzetul motoarelor în miez de noapte. Şi treceau multe pe strada mea în acele vremuri. De cele mai multe ori, spuneam ceva furios printre dinţi şi treceam la următorul vis. Până când unul dintre ele a prins viaţă şi l-am cunoscut pe El. Cel care nu foarte târziu urma să devină "motociclistul meu" şi avea să poarte vreme de zeci de mii de kilometri îmbrăţişarea mea strânsă. Da, atât de norocoşi sunt motocicliştii!

Tot în viaţă asta, într-o primăvară târzie, am aflat cât de bine îmi face să scriu. Mă relaxează să mă pierd printre cuvinte, adesea visez şi mă înfior când reuşesc să dau forme precise gândurilor mele. Alteori, este modalitatea prin care îmi strig tristeţile şi neputinţele. Dar, de cele mai multe ori, scriu pentru a-mi câştiga pâinea. O fac de mulţi ani, peste 15, dar vibrând ca la început. 
În prezent, îi ţin la curent pe românii din diaspora cu tot ce se întâmplă în ţară. Scriu pentru patru publicaţii care sunt distribuite în străinătate. În comunităţile de români din Italia, Marea Britanie şi Germania.

Din cele două pasiuni s-a născut acest blog. E de vreme lungă în gândurile mele, dar probabil nu a existat niciodată un moment mai potrivit. Trebuia, oricum, să fie în extrasezon, căci altfel poate chiar ACUM un peisaj îmi tăia răsuflarea #pesauadinspate.

#pesauadinspate nu se vrea un blog moto. Nici pe departe. I-aş jigni pe oamenii care ştiu ce înseamnă cu adevărat motociclismul. Eu doar am învăţat să îl simt. Să îl iubesc apoi. Am avut cel mai bun îndrumător. S-a oprit la un moment dat pentru o clipă, în vremurile în care amândoi rătăceam prin lume fără să ştim unul de altul. A fost suficient să urc o singură dată în şa. Am plecat împreună, iar de atunci, nu ne-am mai oprit. 

#pesauadinspate este un blog despre frânturi din viaţa pe două roţi. Despre familie, prieteni, despre plimbări de tot felul, despre căţei şi păsări. Adică, tot ce iubesc mai mult. Dar nu doar atât. Este şi despre culorile şi formele pe care le îmbracă lumea. Lumea asta prin care trecem cu toţii, dar suntem tot mai puţini cei care ne dăm răgaz să o privim, să îi zâmbim. Să îi dăm sens.
#pesauadinspate este lumea privită prin ochii omului care a gustat libertatea. Ba chiar s-a "îmbătat" de câteva ori cu ea, acolo, pe şaua unei motociclete, cu omul drag strâns la piept, rătăcind pe drumuri ştiute sau neştiute, fără să se grăbească nicicând să ajungă la destinaţie.
Aşa s-a născut povestea.
Povestea şeii din spate. Cea care preţuieşte călătoria mai mult decât ceea ce o aşteaptă la finalul ei.
Este povestea unui om simplu, cu bucurii şi mai simple şi multe visuri. Visuri care i-au dat forţă cândva să meargă mai departe. Să spere, să iubească viaţa. Să înveţe zborul fără să aibă nevoie de aripi. Ceea ce vă doresc şi vouă!
Let's enjoy the ride together!